Estimatoare in controlul sistemelor dinamice 2020

Responsabil de disciplina: Zsofia Lendek. Asistent: Bogdan Lazar.

About this course

Acest curs prezinta estimatoarele uzuale folosite pentru sisteme dinamice. Este parte a programului de licenta in Automatica al UTCluj (anul 4, semestrul 2). Pentru curs sunt necesare cunostinte de algebra liniara, teoria sistemelor si ingineria reglarii automate, impreuna cu notiuni de programare in Matlab.

Notare:

Efectuarea tuturor laboratoarelor conditioneaza intrarea in examen. Cel mult doua laboratare pot fi recuperate inainte de examen. Va puteti verifica situatia curenta aici. Pentru realizarea raportului, un template in format .doc este disponibil aici, iar in format .tex aici.

Lecture notes

Predarea se face in limba romana. Suportul de curs este scris in limba engleza si va fi disponibil mai jos.

Practical classes

In cadrul laboratoarelor va trebui sa implementati si sa simulati diferite estimatoare pentru un sistem dinamic ales. Un laborator se considera efectuat cand metoda este implementata cu succes.

Laboratorul 1 este o introducere in Matlab. Pentru cateva comenzi de baza, vedeti acesta. Cerintele pentru laboratoare sunt urmatoarele:

Un exemplu de studiu de caz este disponibil aici:

  • Studiu de caz: un sistem de rezervoare in cascada.

    Contact

    Comentarii, sugestii, intrebari, etc. referitoare la curs sau site sunt binevenite; contactati responsabilul de disciplina.