Optimizari 2016-2017

Responsabil de disciplina: Zsófia Lendek

Asistenti: Anastasios Natsakis, Zoltán Nagy

Despre curs

Acest curs prezinta metode analitice si numerice de optimizare. Este parte a programului BSc. Automatica a Departamentului de Automatica, UTCluj (anul 4, semestrul 2). Pentru curs sunt necesare cunostinte de analiza matematica si algebra liniara, impreuna cu notiuni de programare in Matlab. Responsabilul de disciplina este Zsófia Lendek, asistenti Anastasion Natsakis si Zoltán Nagy

Notare:

Efectuarea laboratoarelor si sustinerea cu succes a proiectului conditioneaza intrarea in examen. Pentru mai multe detalii, vezi evaluarea. Puteti verifica situatia curenta aici.

Suport de curs

Predarea se face in limba romana. Suportul de curs este scris in limba engleza. Capitole:

Laboratoare

La orele de laborator se vor rezolva exercitii. Laboratoarele se pot face in grupuri de maxim 2 persoane. Un laborator se considera efectuat cand metoda este implementata iar exercitiul ales rezolvat. Pentru o (foarte) scurta descriere a algoritmilor si exemple, vezi indrumatorul de laborator. Fisierele .mat aferente laboratorului 2 sunt disponibile aici.

Proiect

Obiectivul proiectului este de a obtine experienta in cautare de literatura, scrisul unui studii de literatura si prezentarea unei lucrari stiintifice.

Proiectul se face in grupuri de trei studenti. Material:

  1. Decriere generala (PDF). Aceasta descriere se aplica la toate subiectele; cititi-o cu atentie. Pentru realizarea raportului un template in .doc este disponibil aici iar in .tex aici.
  2. Formular de recenzie a lucrarii (DOC). Folositi acest formular pentru a va recenza lucrarea inainte sa o predati.
  3. Formular de recenzie a prezentarii (DOC). Folositi acest formular pentru a va recenza prezentarea.
  4. Un subiect din lista de mai jos.

Fiecare grup de studenti va alege subiectul din lista de mai jos. Alegeti in functie de cunostintele si interesele voastre. Alegeti trei subiecte si trimiteti-le impreuna cu numele celor din grup la Zsófia Lendek. Veti primi un mail de confirmare cu titlul care v-a fost alocat. Selectia nu este finala pana cand nu este confirmata!

Urmatoarele teme au fost deja alese:

Contact

Comentarii, sugestii, intrebari, etc. referitoare la curs sau site sunt binevenite; contactati responsabilul de disciplina.