Optimizari 2020

Responsabil de disciplina: Zsofia Lendek. Asistent: Zoltan Nagy.

Despre curs

Acest curs prezinta metode analitice si numerice de optimizare. Este parte a programului de licenta in Automatica al UTCluj (anul 4, semestrul 2). Pentru curs sunt necesare cunostinte de analiza matematica si algebra liniara, impreuna cu notiuni de programare in Matlab.

Notare:

Efectuarea laboratoarelor si sustinerea cu succes a proiectului conditioneaza intrarea in examen. Pentru mai multe detalii, vezi regulamentul de evaluare. Va puteti verifica situatia curenta aici.

Program

Mai jos programul activitatilor disciplinei, inclusiv examenul partial si sustinerea de proiect.

Tabel cu program

Suport de curs

Predarea se face in limba romana, joi, de la ora 8:00, aici .

Suportul de curs este scris in limba engleza. Capitole:

Laboratoare

Pentru buna desfasurare a laboratoarelor, cititi logistica.

Laboratoarele vor fi tinute in fiecare marti, de la ora 16:30, aici.

La orele de laborator se vor rezolva exercitii. Un laborator se considera efectuat cand metoda este implementata iar exercitiul ales rezolvat. Pentru o (foarte) scurta descriere a algoritmilor si exemple, vezi indrumatorul de laborator. Fisiierele Matlab files pentru laboratorul 2 se găsesc aici. Laboratorul 1 este o introducere in Matlab: tutorial de Matlab si exercitiul de rezolvat.

Exercitiile care trebuie rezolvate sunt cele aferente laboratoarelor din situatie. In cazul in care nu aveti un exercitiu alocat, contactati persoana cu care ar trebui sa tineti ora respectiva. Cerintele pentru laboratoare sunt disponibile astfel:

Proiect

Obiectivul proiectului este de a obtine experienta in studiul de literatura, scrierea si prezentarea unei lucrari stiintifice.

O sesiune de intrebari va fi organizat dupa curs, aici .

Proiectul se efectueaza in grupuri de trei studenti. Material:

  1. Descriere generala (PDF). Aceasta descriere se aplica tuturor subiectelor; cititi-o cu atentie. Pentru realizarea raportului un template in format .doc este disponibil aici iar in format .tex aici.
  2. Formular de recenzie a lucrarii (DOC). Folositi acest formular pentru a va recenza lucrarea inainte sa o predati.
  3. Formular de recenzie a prezentarii (DOC). Folositi acest formular pentru a va recenza prezentarea.
  4. Un subiect din lista de mai jos.

Fiecarui grup de studenti i se va aloca un subiect din lista de mai jos. Alegeti in functie de cunostintele si interesele voastre cel putin trei subiecte, in ordinea preferintei, si trimiteti-le impreuna cu numele celor din grup responsabilului de disciplina. Veti primi un email de confirmare cu subiectul (unic) care v-a fost alocat. Selectia nu este finala pana cand nu este confirmata!

Urmatoarele subiecte au fost deja alocate:

Contact

Comentarii, sugestii, intrebari, etc. referitoare la curs sau site sunt binevenite; contactati responsabilul de disciplina.